12:oo a.m 2010

now the clock shows 12 a.m i don;t want to miss this opurtunity to celebrate of new year 2010...this moment i do not sleeping yet...i would like how's 2010 celebrated..
now at home i heard a fire crackers..wow..sooo loud...it must be interesting...
yea..yea...2010 coming..

hopefully 2010 will have a lot of memories...not mice 2 say..wright now

what a fast world!!!!!

hye,assalamualaikum,
    ermm, i thought about a few days i don't update my blog...what can i do..a while the internet broke down..and sometimes i became lazy to faced with the computer soo far..but it absolutely impossible..hak..hak..this week was the last week of our school holiday u know...so fast..201o  also around the corner..again gud bye 09..i have a problem now, can i know when is the registeration for my school (smkani)?? soo weird..but damned also..
what i know that the school session will start soon..so what's the date? somebody said 2 jan ..somebody also remained that it was 31 dec..which one..???

ermm..i also symphaty toward the family of  the victim that involved in an accident a days ago..what a traggict!!!
10 just died liked that..soo unfair..but may god know..the god loved them...hopefully, that will never happened again..and 4 ever..let us gave the al- fatihah..it's not to late..but we can always...hopefully they will placed in the paradise(4 islam)..it schocked us wright??? because we just have a few days before 2010 began..

just now, i had created a poem to u..maybe i will exhibit it tommorow maybe...it was about the last love of somebody that call a men to the one in a thousand..i interested to made it after i heard one song that called cinta terakhir which sang by aiman. i really falling in loved to that song..that was the best song ever..i thought laa...it just nice...

ok..salam

CoNgRaTuLAtIoN MaLaYsIa

assalamualaikum..everybody,

here i would like to say a big congratulation towards the Malaysian soccer team which had won the matched fighting with vietnam 1-0...just now....soo proud..i really hope that the team will increased their hard work to the greatest chart..Malaysian boleh3i...they should made this success as a platform to them proved to their state and world that MALAYSIA can be in a line with the international soccer team..just prays 4 it..actually i hate soccer,  but it just at the same$time..and i interested..only malaysian tournament ok..but i still hate soccer..just that what can i nonsense today..ok..



my creation to 2ibs



























lembaran baru, slmat tinggal 2 ibs



Get the Persahabatan code at Myspace Graphics

walaupun tahun 2009 blum pun berakhir lagi, sy ingin mengambil satu peluang untuk mengucapkan slamat tinggal 2009 dan slamat datang 2010..sudah semestinya tahun 2009 tlah dipenuhi oleh banyak kenangan2 yng sngat manis..walaupun ada tawar,masam,masin dan pahit...

for me, 2009 was the sweetest laaa...i can know what is friendship..how to cope with the friendship..and also i can make the friendship closer...i appreciate to them because of their gladness to be my friend..& i hope my appreciation accepted ok??? my day in 09 was fully with obstacles that i must faced... so heavy ..owh..
but thanks Allah because gave me a spirit and energy and strength..without that i did not know what happen to me now..will i stressed, will i had an obsession, will i ruins and???? oh, no that thing never happened...it was the damned thing ever..

ermm, thun 2009 juga sya tlah prnah gembira, sedih & marah??? pernah ker tngok zahir marah?????
hanya Allah yang tahu.. x per lah sy  nak kongsi juga dengan kawan2 sejati sy..hari yang paling mengembirakan dalam tahun ini ialah masa sambutan hari raya...kanper??? sebab zahir gembira sangat tengok kawan2 zahir gembira, senyum, ketawa....gelagat mereka membuat zahir berada dalam keadaa tenang..walaupun zahir ni pendiam..satu lagi perkara yang sangat mengembirakan zahir ialah masa dalam kelas...kat dalam kelas zahir boleh lihat macam2 ragam kawan2..ada yg tkun blajar..ad yng borak2..ad yng bermain2..zahir macam x boleh bayangkan kalau zahir tanpa mereka...jadi sebab itulah zahir sangat happy dapat kawan yang perfect macam bdak klas 2ibs..dan laen yg mengenali zahir..

next, my sadness moment when my lovely grandmother passed away..that day i did not know what to figure..
soo damned sad... she's is the best grandmother in the world..i guess.. she didn't sick...it happened like a shocked...when she released her last breath, i not been there...when i knew she's already passed away..i quite emotional on that time..but the pass was pass..i had to go further and far than this...

erm..hari yang memang buat zahir marah dan kecewa, ialah msa.........................................................
,.......................................................................................................................................................
mner bleh bagi tau..x der kot...mrah 2 x der kot..cume a bit disappointed ckit laa...x nak laa bgi tau...
zahir x nak menyinggug hati saper2...zahir dah maafkan pun...harap2 dia tidak mengulangi perkara yang samer..

i guess just that what can i exchange..ok ..gud nite..

MeSeJ HaTi UnTuKkU



Hati ini sentiasa berbisik,
hari demi hari membuatku bosan,
bisikan itu sangat mendalam,
kadang-kadang membuat jiwa ku rebah,

Pantang jatuh, bahkan rebah,
terusku bangkit berdiri di alam nyata,
melawan apa jua keinginanku,
dan membuat hatiku gentar dan patuh,

melawan,melawan dan terus melawan,
sehingga aku menjadi sang penguasa,
mara. mara dan terus mara,
menyalakan api yang sedang malap,
segala yang  mustahil bertukar tidak mustahil

 
adakah hatiku melalui alam ini???

a bridge of success....


 jambatan kejayaan zahir & kawan2 

 ahli falsafah selalu ckap ilmu itu jambatan kepada kejayaan...knaper begitu???
sya pun brpndapat begitu...tapi knaper erk??? adakah kita perlu merasai sesuatu kejayaan itu dulu?
baru lah kita dpat tahu ia benar ataupun tidak....ia masih lagi satu persoalan...saya rasakn semua orng tlh dan prnah merasai sesuatu kejayaankan?? tidakkah kita terfikir nasihat ataupun kata kata semngat dari orng laen
 & orng yang lbih tua drpd kita itu benar???sya prnah dberitahu oleh seseorng , di mana kejayaan itu bermula drpd kegagalan..dan ia terbukti...di mana  apabila sya gagal sy pasti teringat kata2 itu..dan sya rasa ia tak akan luput, hilang dari ingatan sya...sy yakin kalau kita percaya sesuatu yng benar pasti ia akn brhasil dan membuahkan  kejayaan..insyAllah...


ada lagi...jikalau kita semua perasan, orng yng berjaya seperti yng kita dpat lihat dlam kehidupan kita
pasti memberitahu benda yng sama...dan bermakna ia benar dan boleh membawa kita kepada satu perubahan yang amat ketara dlam diri kita dan khidupan kita terutamanya dlam plajaran..
sya perasan hal ini sebenarnya sudah lama, bertahun2...tapi  baru hari ini hati sy tergerak hndak mnulis tentang ini.ha, satu lagi tentang masa...masa memang sngat pnting..sngat2 pnting...dan x bolh dipertikaikan..
para cendikiawan juga menasihati agar punch time, manage time, use time, divide time, kerana masa itu pnting..lbih lagi msa school holiday mcm ni...perasaan lazy 2 makin kuat dan menguasai diri kita..elakkan..


lpas2 kan kita kena yakin dengn apa kemampuan kita..apabila kita lihat orng lain berjaya, kita mesti berfikir bagaimana kita harus mencapai kejayaan seperti mereka dan malahan dngan lbih baik...kita tnya diri kita knaper sy x boleh dpat kejayaan seperti mereka.? dan kita mesti berpegang pada KALAU DIA BOLEH KENAPA SYA X BOLEH...sya sngat2 berpegang pada kata2 ini...ia boleh di jadikn sbagai batu loncatan  pd kita..


sya rasa itu sahaja kot...bkan nak jadi ahli falsafah..sajer2 jer nak mluahkan aper yng berlaku dlam masa dan zaman ini...ok.assalamualaikum..semoga negara kita dpat melahirkan ramai insan yng proaktif, inovatif, kreatif, optimis, dan tidak metrialistik... 




frenz...oh..frenz..

 assalamualaikum...
yesterday, i met my old frenz, akim...nmer pnuh diyer luqman hakim..lmer jugak laa x jmper diyer..lbih kurang nak dkat sthun lbih gak ler...diyer skolah kat lmbh bidong sbb 2 ler jarang jmper..sy jmper diyer kat msjid.msa nk smbyng jumaat..kebiasaanya kalau sy pergi masjid jarang nmpk kwn2 lamer sayer..lagipun sy ni kn rabun..kengkadang 2  orng nmpak sayer tp sy x tgur....sbb sy x leh nk cam wjh diaorng..

hari ini pulak, tlah berlaku satu peristiwa yg sngat melucukn bgi sy..hak..hak..rasa nak tergelak sorang2 jer...
pagi tadi, sy ingat kn ader orng antar msg kat sy ajak pergi library..jadi sy pun brsiap ler kn...abah n umi lak dah pergi krja...masa 2 pukul 11 lbih..cam2 ler...jadi sy pergi laa jlan kaki...sy cpat2 jalan...sbb takut sya x punch time kn..dlm prjalanan 2 ...sy cek blik msg yng omar antar kat sya..cek puna cek ruper2 nyer..msg 2 ..msg dua hari lps.....geram..nyer..susah sy mndi cpat..2....hua..hua..nak ptah blik kn..ltih..jadi sy truskn...

smpai kat library lak....tngkat ats tngh baiki....jadi orng ramai ler kat tngkat bwah..bersesak2 orng kat ctu...
dan x der tmpat nk duduk..drpd sy duk brdiri kat situ..lbih baek sy blik...kbtulan plak msa 2 ayh sy krja luar..
blik jln kaki lgi..letih brjln td pun x ilang lg...tp x per...skunk ni sy tngh suka sorng2...

ok...2 jer laa kot...salam..gud nite.........

                                                                                                                       your sincerely frenz..

                                                                                                                            zahir revolution 

Through My Window Lyrics

Don't want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

In the blink of an eye, it's just another day
Telling me why, I'll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing

Now there's me and you
And we are not alone
You and me, me are together now
Through my window, I can see there's
More than you and more than me

Me and you, And we are not alone
Different view, We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real

I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can't exist like this anymore

Now there's me and you
And we are not alone
You and me
We are together now

Through my window, I can see there's
More than you and more than me

Now there's me and you, you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real

through my window???

nak tahu knaper sy plih through my window??..kalau di trjemahkan dlm bhasa mlayu ia mmbawa mksud melalui tingkap..tp kn pd sya, window  kat situ ialah hati...ataupun perasaan...cam 2 laa...conthnya seseorng i2 sdng mlalui prasaan sedih, happy, anger. seek revenge ataupun mcm2 lg...walauapapun, perasaan itu ....hati pasti terasa...dan dari situ lah kita berfikir...aku x prnh mrasai perasaan ini? knaper aku mempunyai perasaan begini? kenapa aku harus mengalami perasaan ini? kenapa aku harus hadapi semua ini? dan knaper..knaper.....knaper..


mntak maaf istilah aku dictu hanyalah gmbaran...

sorry...the link is ok now...

x yah ler citer psal tasik kenyir lg....we open a new book... first of all sy nak mntk maaf bnyak2 sbb sbb sy x update blog ni dah 3 ker 4 hari cam 2 la...nak buat mcam mner link internet ko...x marahkn..hai...cuti skolah dan brmula wlaupun nak dkat 2 mnggu dah cuti..ha...ha..x tau nak buat aper..cg saidah ad bg krja rumah..tp sparuh lg x siap..bler agaknyer nk siapkn erk??? nnt kot...dua ari lps ialah ari rayer haji..anyway slmat ari rayer...buat korban ker sya izz???syafiqa??/syafiq?? mner dgingnyer..???hak..hakk..

orng laen mst blik kg cuti2 ni kn....bestnyer....kg sy dkat jer ..ari2 bleh pergi...skunk lak musim tgkujuh..sjuk sngt..kat kg sy daa 2 kali naik air...hrap2 bnyak kali lg..he..he..msa hujan2 ni tringat laa plak kat tasik knyir , kmi msa 2 mkn nasi lmbik...tngh hjan plak2...best sngat...nasib baek bkan kita orng yng msak tp abg fasilitator yng msak..not bad at all...wah...syafiq....camner blog awk bleyh rosak ....? so weird...

sya izz sjak sy update x leave pown comment..blik kg ker??? ker prgi shopping baju skolah...mner laa tau kan...sy nak prgi library tp x tau biler..jnji ngn omar ...syafiqa2...awk slalu kn pnjam buku2 novel kat library kn??/ novel aper awk pnjam?? harry potter erk?? knaper ler x der novel twillight...klau ader sy nak dulu...he.hee..

ok ler ... jer laa kot untk ari ni..slam...have a nice day!!!!