ibu,pulanglah,sedetik lebih & pukau..

1. Adakah anda rasa anda HOT?
*sememangnya hot.kah3..klau x percaya tanya laaa tuan punya tag nie.dia lebih tahu..hehehe..
sekarang memang hot pun,hot dengan kerja rumah yang banyak kena siapkan sepanjang cuti ni adehhhh....



2. Upload wallpaper yang anda guna sekarang.
*

3. Cerita pasal gambar ini.
* sebenarnya jumpa gambar ini kat internet..hehehe..bila tengok gambar ni, teringat kat kawan2..dan rsa bertuah plak ada ramai kawan..luv u guys..hehehe

4. Kali terakhir anda makan pizza.
*bila ya..ermmm kalau x cilap laa...bulan februari lepas..a'a bulan februari lepas..comfirmmm...

5. Lagu terakhir yang anda dengar.
*lagu terakhir ya? 
lagu daripada haddad alwi-ibu,awi rafael-pulanglah,sedetik lebih-anuar zain,  & pukau-tomok..
(lagu-lagu ini lah yang terakhir berkumandang di telingaku)


6. Apa yang anda buat selain selesaikan tag ini?
ermmm.. apa lagi makan, solat, tidur..study..upsss n dengar lagu..hehehe

7. Selain nama sendiri anda dipanggil dengan nama apa?
*ermm..ad laa sorang yang duk sebelah sy dlam kelas, dia panggil sy k.. b..(teka laa),dia ckp sma dengan muka sy...klu nak thu knalah tnya sy melalui mesej ke, fb ke..ataupun komen entry nie..hehe

8. Tag lagi 5 orang.
*memandangkan hazim n sapik telah di tag..ermmm
1  1 know
2 fana3 prince azim
4  sya izz(padan muka di tag smula)..
5 sapik

9. Siapa orang no. 1 dengan anda?
* org no 1 ..nie sy kenl dr darjah satu lagi..dia seorang yang baik hati, bermatlamat, strong girl (i mean she has a strong will_..hehe..slalu tkar adiah time hari jadi masing-masing...kwan slamanya laaa...ha..haks..

10. Katakan sesuatu pada no. 5.
* no 5..sapik..mula knal time form 1 tp x close sngt..naik form 3 baru rapat..dia ska tnya soalan..klau x der soalan tuh bkan sapik nmanya..kannn..sy nak ckp kat dia, smoga happy selalu ya kawanku, slalu senyum.jgn sedih2..be happy..study hard for the exam..but don't forget u learn because of Allah..hehe...n smoga sihat selalu di samping yang tersyg..


11. No. 3 ada hubungan dengan siapa?
hubungan dengan sape yer..ermmm..x tau laaa....tp seingat sy dia ska madu...hehehe..

12. Bagaimana pula dengan no. 2?
no 2 ni pn sy knl dr drjah 1 jgak..hehe..dia ni kwan rapat sy laa time skolah rendah..she is happy go lucky...easy going person ..tp cpt merajuk n snag menangis...eh..ye ke..x tau btol ke x ..btol ke?

13. Kata-kata cinta kepada orang no. 4.
kata-kata cinta untuk no 4?? ermm...(i hate u..)kah3..benci kan tanda syg?..semuanya sy syg laaa...ha.ha..sy tlis tuh sbb x der mende dah nak tlis..kah3

14. Berikan fakta tentang orang yang kamu tag.
no1- seorang yang mature girl laa...she luv to dance and makes something she can do...
        walaupun skolag lain2 ,kami tetap kawan baik..


no2- the manja one..hehe..kah3 ..dia ska compain orang tau..jga2..gurau jer...dia bdak baik,pandai..n sopan santun..hehe


no3-seorang yang periang tahap tertinggi?? kalah owang lain....sbb tuh bila org tengok..knpe ngn dia ni? ap masalah? ska bercakap n easy going also..i feel so great and lucky to be his frenz


no4- yang ni the gedik n mengada2 one!!! upsss...kah3..jgn marah yer...suara dia memang murah..kat mna2 jer boleh dengar ..sbb dia ska sngt bercakap x henti2..adehh..sbb tulah dia ni disenangi rmai kan? lain cam suara sy mahal giler...kalah emas...anyway, she's also athe princess of everyday and night..puas aty??


no5- seorang yang x leh nak jangakan...org yg plig plik pernah sy jmpa .knape?? entah laa...dia ni lain sikit..special..i dun know why..i like to be his frenz...he is good in speaking...suara best...sbb tuh mng debat..kan3....again, sngt bertuah untuk mengenali sapik...ikhlas tau..


daa...














SECANTIK WARDAH

Assalamualaikum..
sudah lama tangan ini tidak menaip dan mengupdate blog ini.minta maaf semua.ZM bkan sengaja.tingkatan empat yang sangat sibuk mebatasiku daripada membuka blog sendiri.sekali lagi minta maaf semua.om buka buku baru.buku baru? mesti laa ada cerita baru.sebenarnya banyak benda yang berlaku sepanjang tiga bulan pertama i ini.ermmm..jika tangan ini mampu,insyaAllah semua benda akanku cerita dalam post ni.amin..hehe

 untuk pengetahuan semua, ZM tengan demam.dari minggu lepas lagi sebenarnya. tak baik-baik.mungkin sebab faktor cuaca yang ketika ini tidak menentu. kadan-kadang terdetik di hati in mengapa dengan alam ini.adakah bumi sudah tua dan uzur?itu hanya Allah yang tahu jawapannya.aku hanya boleh menduga sahaja. dan pada jumaat lepas, dunia telah digemparkan dengan gempa bumi yg kuat melanda Jepun dan telah menyebabkan berlakunya tsunami.10 000 dikhuatiri terbunuh? sungguh sadis sekali.aku hanya mampu berdoa kepada Allah supaya segalanya beransur pulih. dan apa yang menakutkan lagi loi nuklear di jepun dijangkakan boleh meletup jika berlakunya radiasi.nauzubillah.(semoga aman)..

ermm..cuti-cuti sekolah ini, seperti biasa banyak sungguh homework yang diberi. tak tercapai di akal ku..adehh...banyak sangat..insyaAllah boleh siap..amin..erm..a'haahhh sabtu lepas, zm pergi makan gulai kat umah kawan, syafiqah aqilah,haha..mula2 segan nak pergi,tapi bila fikirkan balik,baik pergi..ermm majlis tuh berjalan dengan baik.nice laa dengan warna hijaunya..hehhe..dia siap pkai inai lagi..hakhak

minggu lepas, selesainya debate english.walaupun kalah tapi x pe.pengalaman mengajar kami. sekran-kurangnya kami dpat pengalaman untuk tahun depan. lagi pun kali pertama kami terlibat dengan debate ni. maa debate hari tuh, zm sngat kagum dengan seorang pelajar Cina, lee chin nama dia. dia sungguh fasih berbahasa dan pndai berdebat. anyway, kekalahan hari ini x bermkna kalah selamanya.hehee..btol x? cehhh..

dan tahniah team bahas bahasa melayu..sebab menang..cayalaahhh kowrang.memang hebat2 balake..kak fatin,kak madi,kak nurul,sapik, dan wani..hehe..smoga berjaya di peringkat seterusnya..amin..


                                                                      kenangan..hehehe..