....MauLidur Rasul...

assalamualaikum.....
slamat mnyambut maulidur rasul..bnyak2 kan selawat kpd junjungn bsar nabi muhammad s.a.w.

ari ni sy ad tuisyen kat sekolah..klas bi and ba...sy brsyukur sangat bnyak ilmu sy dapat hari ini lbih2 lagi di hari yang mulia iaitu hari jumaat dan diserikan lagi dgn smbutan maulidur Rasul...amin...ambil berkat..insyaAllah ilmu yang diajar diberkat dan diredhai...

sy sbnar terbolah..sbb sy sorang jer yg pkai baju casual..orang lai sume pkai bju seragam sklh dan bju ko..
tapi x per..x der orang kesah pun kan...sy bkan langgar perauran ker apa..ustazah ckap nak pkai x per..x nak pkai x per..forget about it...

sy nak kongsi ilmu yg sy blajar ari ni..erm..bahasa inggeris sy blajar ari ni buat literature psal contrasting character..kira mcm antagonist and protagonist..kita kna bandingkan..dua character dlam satu perenggan mnjadi satu isi disertai dgn evidence nya skali...satu baik satu sebaliknya..best sangat...dan kita orang buat lthn paper 1....

lpas 2 ba plak...sy blajr tjuk" man talaba u'laa sahara layali".. kita cari.. mksud n faham n hafal...then..kita orng  blajar nombor..yang mana nmbor 1 -10, 10-19..............

tu jer kot salam....
salam sejahtera, salam 1 Malaysia

i regret!!!!

assalamualaikum........
wah...dah pkul 12 mlm ni tau...ni laa leisure time sy...mklum laa kita kna ad time menagement..ha.haa..bru tcher sabariah ckap tadi..regret!!!sbb sy x nak lagi mnceritakan psal saper2 kat dlam blog ni stkut mnyntuh sensitiviti mereka..ha..ha..sy sbnrnya blajar dari pengalaman..trima kasih syafiq sbb maafkan sy..what. a kind boy!!!
ermm..sy ad chat ngn omar smlam..dia kim salam kat sume skkr frenz dulu especially 6 bestari...waaalaikummussalam,,,,amin..klmarin jugak sy jumpa sya izz kat library..sy ingatkan saper..seperti biasa dan sperti yg dijanjikan dia kna tgur sy dulu...mmg patuh btul laa sya izz ni..ha..ha..x segan lgsung...ha..ha.grau jer....
ok..laa..stakat ni jer..ngntuk,,esk skul..malam..

............a full of honest.............

assalamulaikum....
hye.....

first skali sy nak mntak maaf kat syaz..sbb sy ada tlis sala diyer dlam blog ni....sbnarnya sy x der niat pown..sy  nak citer apa yang brlaku ari tu..ha..ha...mrah erk....tp x per sy daa delete daaa....he..he..sorry!!!! tp sy hrap sikit jer yg baca...hbis laa sy nnt bka skolah....tidakkkkk.......syaz jgn mrah ok.....kuat kan iman dan bnyakkan bersabar..trik nafas pnjg2....ok..tarik....hembus...hak2..

k...laa  sy nk citer about the holiday...ermm...omwork da  70% siap..so tngal 30% lagi laaa...bnyak agi2..tasrif pai lagi aper erk....holiday ni x der laa bnyak ceromony sngat.........satu dua jer...tp x der stu pun sy pergi..hak..

ok..laaa bye..
nite

love??? not now!!!!



assalamualaikum....
hye.....

what a hot noon...ermm..ari ni sy nak ckap tntng bnda yang berlaku ari ini...ha..ha
sy tngok kan rmai remaja skunk ni bercinta...ermmm....bkan ker cinta 2 terlalau awl untuk mereka...
senario ini smakin berleluasa dan mmbuat sy nak thu apa itu cinta...tp jgn harap laa skarang..sy x nak..eeii..
ha..ha..kadang2 disgust laa dia orng ni....apa laaa yang ad dlam kpala otak diaorng ni sbnarnya..sy nak thu bleh..
saper2 bleh bg tau x??? pd sy this time, we should tumpukan kat plajaran kita jer..sbb pd pndapt sy...laa kan..
plajaran itu lagi pnting..cinta 2 bila2 masa jer bleh datang..btul x...klau kita gagal dalam pljaran..., bkan ker kita yang rugi...kalau kita hilang cinta pun..bleh dicari ganti..sbb jodoh dan pertemuan ditangan yang ilahi..ha..ha.mcm ustaz..lak..tp mmg btol pun...yer laa fenomena skunk ni mmg mcm 2....contohnyer erk "eh..sy suka diyer 2laa" , "comel dop diyer?", bleh tlong ejah dop?" itu adalah antara ayat2 yang slalu sy dngar n lihat..urhhh..apa nak jadi! adultscent please wake up!!! don't do that!!! this is not the suitable time...it will ruin you...but...kalau kita nak sngat bercinta kan..jgn laa mlmpau-lampau..nak tnjuk kat public ...soo..memalukan..satu lagi mesti jaga adab.....

sy pun x thu laa...sy cuma nak ingat kan jer..bkan nak berlagak x tntu psal...sy tkut masalah ini akn merosakkan lagi imej kita...yer la..kita kan ada maruah diri,..soo jaga la...elok..elok....once again..love??not now you!!! if frenz ..its ok...

ok laa..bye salam...

a mere flash in a pan...

hye..gud nite everyone..

yesterday, tov end!!!! sooo....glad..ha..haa..i will except whether the result was...i optimist..not pesimist..ha..haa
and starting this sunday, the new schedule take place.. got new teachers that is cg asiah for bahasa malaysia, cg siti aminah for geografi and cg  rahamah for science..yea...yeaa..sooo happy...happy..
ermm...next is i have learnt new vocab from the bi paper since i faced with it a few days ago.it could last two days..like

  • clarifying= menjelaskan
  • denying= menafikan
  • yell= berteriak
  • applaud= applause
  • disrupt= menganggu/ memecahbelahkan
yea..that was..applause mean tepuk..sya ingat kan applaud is different with applause...but i absolutely  wrong..that mean careless..haaaaaa....ok..i also learnt a new vocab for arabic language...but i can write here..ha..just keep in my mind...fot this tov i got "b" for my arab...that is 77...but it is ok..eehhh not ok.. i will try harder..harder..and hardest....just wait for my revenge...ha..ha..

at the same time, i had read sya izz essay..nice,...with a poem also...great job you!!!  but i try to be better..ha..ha..amin..if i lose today not mean i lose forever..wright..???

ok...just that what can i nonsence today..bye..gud nite..salam 1 malaysia...live history!!!!