Seinah bulan.

                                    

                                                           Seindah Bulan


assalamualaikum...
cantikkan bulan semalam...bulan itu membuat saya fikir sejenak..tentang kehidupan masa lalu yang ada pahit manisnya.. (membuat saya tersenyum sorang2)..haha...tapi...kenangan hanya boleh dingat tapi bkan untuk dikenang..nnati lain pula jadinya...minggu ini ialah hari saya dilahirkan pada tanggal..17 januari 95...hari sinin yang lalu...itu bermakna umurku tlah n mencecah 16 tahun...perjalan aku masih panjang,thun dpan plak nak spm...huh..berdebar...n ada minggu ni juga laaa sim card ku hilang...haha...x thu macam mna bleh hilang..tapi keesokan harinya..aku diberi  pula berita gembira di mna aku tlah ditwarkan ke sbp..haha...tapi......sy rsa..sy ptut tolak twaran tuh..haha..


eh, bercakap pasal bulan tadi..teringat plak kat kisas ngn labu..haha...hai...fifi ckp dia tlak twaran tuh..mukmin lak x thu lagi..huh..yusuf plak macamnya bakal meninggalkan smkani...sbnarnya...ada baik buruknya klau pilih untuk pergi ke sbp ataupun stay kat skolah lma...itu bergantung kpd individu trsebut laaa..klau dia yakin bhawa diri dia boleh...pasti dia boleh..tp klu tidk.baik jngan...sbnarnya sngt sukar untk buat kptusan kerana ini soal masa depan...skolah yg terbaik adalah platform yag trbaik untk kta mempunyai masa dpan yg cerah..tp..klau skolah trbaik pn..klau diri tidak seiring dgn skolah..pn x bleh jugak..jadi pilihlah dgn baek...sy bkan ckp kat sume..juga untk diri sy...yjadi..yg terbaik untuk sy berada di tangan sy sndiri bkan ditangan orang lain...tp adalah tidak slah untuk menimbangkan pengalaman orang lain.dan mnjadi pngajaran buat kita...

haha..jadi kputusan untuk sy trima sbp itu..ada  ditangan sy...positif n negatifnya...tlah sy fikirkan...tp sy masih memerlukan pndapat org lain....so leave laa cmment yer..untuk bg pndpt kowrang yer...klu trsalah pilih...semuanya akan beubah...dengan sekelip mata shj...x caya?? try laaa..haha...sy ckp bnda yg pernah sy alami smasa form 1 dulu,,,pengalamn mengajar sy...

kbtuan plak 7 feb tuh...adalah hari jadi , one know..haha....no worry..2...kbtulan btul kan...?? huh...sngt sukar untuk digambarkan....haha..pluang hnnya datang skli?? sy x percaya itu...mngkin ad pluang yg jauh lbih baik dari itu...siapa thu??....itu semua ketentuan ALLAH...kita hnya mmpu membuat apa yg patut shj...dan sy thu ap yg terbaik bt sy...dan sy rsa yakin...dan kukuh..itulah yg bakal sy pilih...

ckp psal blog plak...ermm...haha...sy sjer jer tkar angin...buat blog nih macam ni...nak bt mcm mna sy dikelilingi org yang sentimental..haha...sya izz, prince...dua2 sentimental..so, sy nk cba laa jgak...ermm..haha..biasa jer...
  
k ..laaa...salam..


3 comments:

Rossarina™ said...

salam Zahir. akak faham cane rasenye mase nak pilih same ade nak pindah sekola... or just stay back. pening ya amat lah. tapi bagi pendapat akak, kalau Zahir dah dapat tawaran ke sbp, it's better to accept. sebab peluang nak dapatkan biasiswa ape sume, macam lebih cerah kalau Zahir sekola kat sbp. lagipun, sebab sbp nih budak-budak die jenis sume yang terpilih dari seluruh negara, so Zahir dapat bersaing dengan lebih hebat kat situ. kalau rase macam tak nak belajar pun, tapi bile tengok kawan-kawan sume rajen belajar, kite sendiri rase serba salah... dan ikut belajar same.

haha akak cakap berdasarkan pengalaman. tapi sumenye terpulang kat Zahir sekarang. buat solat istikharah lah ye. :)

ps: aiseh, macam buat blog sendiri pulak kat sini. hehe sori...

z@hir_ReVoLuTiOn said...

ka arina skolah sbp ke dulu?? sbp ap??
yer ker duduk kat sbp..sume rajin2 study??

dekhaamohd said...

zahir.. wut a nice blogg uhh... suke statement ".tp..klau skolah trbaik pn..klau diri tidak seiring dgn skolah..pn x bleh jugak." it makes me thinks... same opinion laa... huhu..